Bewoners van Pan

Steun Together Alive vzw: BE60 0689 1058 2170

Geiten

Hagrid

Bonjour.
Ik ben… Hagrid.
Wie… ben jij?
Ik… ben altijd zo… geïnteresseerd. In wie jij bent. Zelf ben ik jonger dan ik… eruit zie. Dat komt… doordat mijn reusachtige hoorns op… eikenstammen lijken. Je zou… denken dat mijn… stem klinkt als het gekraak van een… oude boom. Maar als ik praat… hoor je pas hoe… zacht ik ben. Ik hoor… mensen praten over mijn poten. Drie heb ik ervan. Maar ik vraag me af… of ze ook zien… hoe sterk ik ben. Er bestaan verhalen over mijn ontbrekende… poot. Dat ik hem brak. Krak. Eraf. Of… dat een wolfachtige razende hem… stukbeet. Zelf geloof ik graag dat… mijn poot gewoon op vakantie is. Ergens… in een hoog gebergte. Met andere geitenpoten. Genoeg nu over mij. Ik leg me neer… hier in de schaduw. En kijk een beetje rond. Hier… naar mijn nieuwe land. Waar ik heers.
Ik, Hagrid.

Hagrid is het fiere petekind van Ann Lucas en Thijs Petyt. Word jij ook graag meter of peter van Hagrid? Mail ons dan via info@togetheralive.be.

Syrtaki

Coucou!
Je m’appelle Syrtaki!
Dat is leuk om te zeggen, probeer het eens. Syrtaki! Je moet het heel snel uitroepen. Zo snel als je kan. Syrtaki! Ik ben de jongste van alle geitjes. Eigenlijk had ik nog goede adoptiekansen, maar… ik ben verliefd. Zo verliefd. Op Safari. Ze is zo mooi… zo… Wat is dat? Dat daar? Oh, het is Kraai. DAG KRAAI! Ze is zo grappig, Safari. Onlangs deed ze me pootje lap met haar elegantste hoorns. Ik viel poef op de grond en toen lachten we heel hard. Empereur keek afgunstig, en dat vond ik nog grappiger. Hé wat is dat? Dat hier? Oh, een grasje. Je kriebelt, grasje. Je kriebelt. Toen Safari haar ticket kocht naar Pan, grabbelde ik haastig al mijn rosse centjes bij elkaar om haar te volgen. Het lukte! Ik mocht mee! Met Safaaari! Kijk, daar gaat Hagrid! Dag, Hagrid, da-ag! Hagrid is mijn vriend.
Sytraki!

Syrtaki heeft fiere peters en meters Kevin, Nicky, Hannelore, Mathis, Maxim, Lisa en Elias!

Empereur

Allo?
Allo. Stil! Wacht. Niet bewegen. Blijven staan. Zo ja. Allo. Mijn naam is .Oei. Ik probeer opnieuw. Mijn naam is. Nee, mijn geitennaam bestaat niet in mensenletters, denk ik. Ik vertoef nog niet zo heel lang nabij mensen. Ze noemen me wel namen. Empereur. Entrepreneur. Empri en Napoli. Zulke namen. Die hebben wel letters. Als oudste bok ben ik de meest wijze en dus de patriarch van onze familie. Safari is mijn vrouw. Syrtaki denkt dat ze van hem houdt zoals ze van mij houdt, maar hij moet nog leren wat intimitijd betekent. Ondertussen laat ik hem volgen. Wat doe je nu? Je beweegt! Ik moet gaan dan. Als je gaat bewegen. Een goede dag,

Empereur is het petekind van de trotse Ed en Lydie.

Safari

Safari. Zo noemen ze mij. Omdat ik lijk op een antilope op de savanne. Even gracieus, even voorzichtig. Daarom stelde ik me ook niet meteen voor. Waarom zou ik me prijsgeven, als ik niet weet wie jullie zijn? Wie… zijn jullie eigenlijk? Ik ben de matriarch van onze kudde. Frivool, elegant en immer oprecht. Maar ook streng wanneer dat nodig is. Dan kijkt iedereen ineens op, alsof het hen verbaast. Iedereen luistert dan naar mij, Safari. Met hoofdletter S. Frivool, elegant, maar evenveel de S van Streng als van Speels. Nu ik zo openhartig was, mag ik jou eens van dichterbij bekijken? Niet te dicht, nee. Een fotootje om mee te beginnen, is goed. Groetjes vanop de Savanne,
Ssssafari

Safari is het metekindje van de lieve Femke. Omarm jij haar ook graag als metekind? Stuur dan een mailtje naar info@togetheralive.be.

Mieke & Poppejanneke

Mieke en Poppejanneke maakten een Grote Reis.
Bij het vertrek keek Janneke achterom. ‘Maar hier is het veilig!’ riep hij ineens. ‘Hier is alles wat je kent,’ antwoordde Mieke, ‘dat lijkt altijd veilig. Op de één of andere manier.’ Ze stapten op de Grote Bus en stapten uit op groen gras. ‘Kijk hier,’ zei Mieke, ‘hier zullen we even blijven. Kijken of het hier ook veilig is. ”Waar zijn we hier?’ vroeg Janneke. ‘Hier,’ zei ik met een hand geruststellend op zijn schouder, ‘is het Land van Pan.’ En plotseling brak de zon door de wolken, en kwamen vier andere geiten hen tegemoet.

Mieke is het fiere metekind van Shana en Stijn!

Poppejanneke is het trotse petekind van Lotte, Yasmin, Karin en Amélie. Omarm jij hem of haar graag als metekind? Stuur dan een mailtje naar info@togetheralive.be.

Lissa Loes

In februari maakte Lissa een Grote Reis. Ze had al wel eens gedroomd van het Land van Pan en de Grote Poppejan. Vandaag voelde ze zich dapper genoeg om eindelijk naar het land op zoek te gaan. Zou het écht…?

Dagen, weken, maanden of jaren, die telt Lissa niet. Dat ze lang alleen leefde, weet ze wel. Ze wist het pas echt wanneer ze de vreugde voelde bij het ontdekken van de Panners.

Lissa is geen aaibaar geitje. Ze is eigenzinnig, matuur en dapper, en daarom past ze bij ons.

Welkom thuis, liefje. ❤️

Lissa Loes heeft nog geen meter of peter. Omarm jij haar graag als metekind? Stuur dan een mailtje naar info@togetheralive.be.

Advertisement