Sya op logie

Ook Sya ging op logie bij kandidaat adoptanten. Wat spannend!

Nadat een kandidaat kennismaakte met de hond, en daar een fijn gevoel bij ervoer, kan ze de hond bij zich uitnodigen voor een logeerpartijtje. Dat geeft de toekomstige familie de kans om te ervaren hoe het voelt om de hond in eigen huis te hebben, en het geeft de hond de kans om zijn toekomstige leefomgeving al wat te verkennen. Dat verzacht de omstandigheden wanneer de hond daadwerkelijk wordt geadopteerd.

Het is daarbij wat zoeken naar een gezonde balans. Enerzijds geven we beide partijen graag de kans om elkaar ongedwongen af te tasten. Anderzijds zijn we er waakzaam voor dat de hond zich niet gaat hechten aan mensen die mogelijk weer uit het vizier verdwijnen.

Het nut van logeerpartijtjes toont zich in de praktijk. Wanneer de eerste emotionele impulsen zijn gedaald, ontwikkelen mensen vaak een realistisch beeld van wat het samenleven met een bepaalde hond voor hen inhoudt. Wat op eerste zicht een hemelse match leek, kan geleidelijk ontaarden tot het besluit toch niet tot adoptie over te gaan.
Waar honden dan bij een reguliere (snelle) adoptie weer zouden worden afgestaan, veelal aan hetzelfde of ander asiel, kan de hond nu veilig weer naar zijn oorspronkelijke thuis, tot er zich een nieuwe kandidaat aanbiedt.

Op deze manier waken we over het welzijn van de hond binnen dit emotioneel uitdagende proces.


Laten we stilletjes hopen dat Sya een fijne tijd beleeft. En zoniet, dan vangt coach Ariane en Sya’s familie haar met liefde weer op. ❤️