Evenementen

Together Alive vzw organiseert unieke, leerrijke en gewoon gezellige evenementen ten voordele van de spaarpot van de dieren. Voorlopig op het programma:

Nabespreking Nellie, de hond die niet wist hoe hond te zijn (volzet!):

Wanneer we het volledige verhaal van Nellie in ons hebben opgenomen, komt er gelegenheid om samen te reflecteren. Wie graag samen denkt, praat, ervaringen uitwisselt, luistert, gedachten deelt… is welkom om zich in te schrijven op onze nabespreking.
Tijdens deze avond staan we stil bij wat we hebben gelezen. Wat betekent Nellie’s verhaal voor jou? Welke emoties komen bij je los?
Ineke Vander Aa bijt de spits af door te vertellen wat haar ertoe heeft gebracht om Nellie te creëren. We kunnen daarbij teruggrijpen naar hedendaagse kennis over de problematiek rond Nellies, of het gebrek daaraan. Veel beter kunnen we dit moment grijpen om samen stil te staan bij de manier waarop wij, jij en ik, vandaag met onze honden omgaan.
In een wereld die ons alsmaar aanmoedigt om door te gaan, te analyseren en te reageren, biedt deze nabespreking ons de kans om stil te staan. Te luisteren naar onszelf, elkaar, Nellie, en de emoties die ze bij ons losmaakt.

Wanneer? Twee gelegenheden: Donderdag 9/01/2020, 19u30 – 21u30 of dinsdag 21/01/2020, 19u30 – 21u30

Waar?Bezoekerscentrum Groene Vallei, Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Erps-Kwerps

Inschrijven: met een mailtje naar info@togetheralive.be (De plaatsen zijn beperkt!)

Bijdrage: €15/pp. De opbrengst gaat naar Together Alive vzw.

 

Lichtjeswandeling met magische vertelmomenten, 15/02/2020:

Is het ooit écht donker in het bos? Niet als we onze lichtjes samen aansteken.
Als de avond valt, volg je de lichtjes doorheen het bos. Ze tonen je de bomen zoals je hen nog nooit zag, en brengen je op plaatsen waar iemand op je wacht. Luister naar ons magisch dierenverhaal, en beleef.
De wandeling start thv de scoutslokalen aan Colomba Kortenberg en duurt ongeveer 1,5 uur inclusief vertelmomenten.
Kinderen kunnen het verhaaltje mee volgen vanaf 6 jaar.
Honden zijn aangelijnd welkom. Hou er echter rekening mee dat sommige honden kunnen schrikken van wandelende mensen of vertellers in een donker bos.

Je kan ter plaatse inschrijven aan €7/pp, en de opbrengst gaat volledig naar Together Alive vzw.
Starten kan vanaf 17u en ten laatste om 19u. Je zal in kleine groepen om het kwartier kunnen vertrekken. Zo behouden we voor iedereen een magische, rustige sfeer.

Jij neemt mee:
– stevige stapschoenen
– een zaklamp!
– je fantasie

Opgelet! Bij hevige wind of stormweer gaat de lichtjeswandeling niet door. Mocht er worden geannuleerd, zal dat op deze eventpagina aangekondigd worden. Check dus zeker voordat je vertrekt.
Bij vragen kan u terecht op info@togetheralive.be.
www.togetheralive.be