Getuigenis adoptant

Na enkele bezoekjes en een slaappartijtje kwam Rhine op 14 september definitief bij ons wonen.
Op dat moment was hij echt een totaal andere hond dan nu. We hebben nog veel andere huisdieren zoals vogels en kippen waarmee het vanaf het begin niet echt klikte waardoor we ook onze twijfels hadden. Ook ervaarde hij nog veel onrust en ‘onzekerheid’, wat natuurlijk wel begrijpelijk is bij een adoptie. Het was niet altijd simpel, maar we hebben Rhine alle tijd en ruimte met de juiste dosis liefde gegeven die hij nodig had om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Stapje per stapje lukte het beter met de andere huisdieren, vond hij zijn rust terug en begon het hier echt als zijn thuis te zien. Het heeft zeker drie maanden geduurd voor deze aanpassing en ondertussen is hij dikke vriendjes geworden met de papegaai binnenshuis.
Nu is hij uitgegroeid tot een geweldige hond en familielid waar we enorm veel liefde van krijgen en niet meer zonder zouden kunnen! Het was niet gemakkelijk in het begin, maar dat zal het (waarschijnlijk) nooit zijn bij een adoptie. Zo goed als elke hond komt met een bagage en voor hun kan een adoptie dan ook emotioneel heel moeilijk zijn. Met dit tekstje willen we graag meegeven dat het écht wel mogelijk is dat honden zich na een tijdje aanpassen op de juiste manier, ook natuurlijk door de geweldige begeleiding van de coaches van Together Alive. Zet door, ook als je twijfels hebt, want we zijn er van overtuigd dat in elke hond een prachtig karakter schuilt, net zoals bij onze Rhine.

Familie Hurkmans

Familie Hurkmans
mei 26, 2024

Alvin ‘Alfje’

is sinds augustus 2023 een volwaardig deel van ons gezinnetje. Ons proces begon in april 2023 met een eerste kennismaking waar we rustig konden ontdekken of er een match was. Alvins enthousiasme paste goed bij onze verwachtingen. Ook toonde hij op de eerste ontmoeting dat hij houdt van nabijheid, maar toch ook vooral van veel vrijheid om te snuffelen. Bij deze eerste kennismaking was Reninka een belangrijke steun voor ons, ze bevestigde wat er goed ging of stuurde bij waar we zeker op moesten letten bij Alvin qua aanpak. Daarna volgden nog enkele weekend-bezoekjes waar wij naar hem kwamen en tot slot mocht hij ook bij ons logeren en kon hij wennen aan onze omgeving. De katten, honden van de buren, de routines bij ons thuis… deze dingen kon Alvin rustig leren kennen en wij leerden hem ondertussen beter en beter kennen. Telkens was Reninka er om onze vragen te beantwoorden en mee na te denken wat goed was voor Alvin. Het stelde ons vooral gerust dat er iemand ‘meekeek’. Toen Alvin uiteindelijk officieel bij ons kwam wonen waren we dan ook perfect voorbereid wat te verwachten van zo’n brok enthousiasme in huis te hebben. Ze bracht hem voor dit grote moment zelf naar ons thuis, zo konden we samen nog een laatste keer kijken dat het goed was :). We werden gedurende heel het proces nauw begeleid door Reninka die ons aanwijzigingen gaf en ook bevestiging wanneer dat nodig was. We vonden het fijn dat de adoptie op ons tempo kon verlopen zodat Alvin de beste start mogelijk kon hebben bij ons. Ook nadien deed het altijd deugd om fotos en filmpjes van Alvin te kunnen sturen naar iemand die zo belangrijk is geweest voor hem. We voelden steeds dat Together Alive enkel en alleen het beste wilt voor de honden en baasjes. Bedankt!!

Grindl, Seth en Alvin ❤️

Grindl
maart 28, 2024

Gina

Wat begon met het zien van een foto op de site van Together Alive, werd al gauw een heel avontuur.
De eerste ontmoeting met Gina en onze coach Marion was hartverwarmend!
Toch verliep alles niet van een leien dakje, er was blijkbaar iets mis met Gina haar achterpoot.
We kregen heel veel informatie en steun van Marion en zij zorgde er voor dat Gina een behandeling kreeg bij Dierenkliniek IVD, waarvoor heel veel dank!
Begin december was het dan eindelijk zover: we werden de gelukkige adoptie”ouders” van Gina.
Maar daar stopte de steun van Marion zeker niet. Er waren nog de vele ondersteunende zoom gesprekken die ons echt deugd deden en onze onzekerheden wegnamen, nooit was iets haar teveel.
Het is dus niet zomaar “een hond in huis halen”, er wordt echt rekening gehouden met de noden van de hond en toekomstige eigenaars krijgen voldoende begeleiding en steun!
We kunnen het iedereen aanraden. Wij hebben er dankzij Together Alive een echt gezinslid bij.
Heel erg bedankt en een dikke pluim voor onze geweldige coach!!

Martine

Martine
maart 20, 2024

Mijn derde buitenlander (Novak)

Na een zoektocht zonder succes bij de hondenasielen ben ik toevallig terecht gekomen bij Together Alive. Deze aanpak voor herplaatsbare honden sprak me direct aan. De begeleiding sinds mijn aanvraag tot na de herplaatsing is ook heel goed geweest. Mocht ik na deze ervaring nog een hond willen dan zou ik zeker voor Together Alive kiezen.
Doe zo verder zou ik zeggen….
Groetjes, Marc.

Marc
maart 19, 2024

My girl, Tessa

Ik vertel heel vaak over de manier waarop Tessa in mijn leven is gekomen. De aanpak van Together Alive en Reninka is een voorbeeld: na het invullen van een uitgebreide online vragenlijst (op maat van het dier) volgde er een telefoontje met verdiepende vragen en uitleg en werd een eerste ontmoeting bij Tessa thuis geregeld. Tijdens een wandeling in haar vertrouwde omgeving kon Reninka mij wat beter leren kennen en kon ze de interactie met mij en Tessa observeren. Er volgde snel een tweede ontmoeting met opnieuw een wandeling. Voor de volgende stap bracht Reninka Tessa bij mij thuis voor een overnachting. Zo konden Tessa en ik rustig kennismaken en kon ik zien of ze kon aarden in deze voor haar nieuwe omgeving. Ik vind het geweldig dat je écht meerdere keren wordt gevraagd om langs te gaan en je hierdoor bewust omgaat met de adoptie. Je moet moeite doen. Je moet het vertrouwen verdienen. Ik vind dat maar goed ook. Een dier adopteren is een serieuze zaak. Together Alive en Reninka willen wat best is voor het dier en steken daar heel veel tijd, energie en liefde in. Alle ontmoetingen worden dan door Together Alive, Reninka en het gezin besproken en dan nemen ze een weldoordachte beslissing. Na de definitieve adoptie blijft Reninka nog een tijdje bereikbaar voor vragen en raad. Dit was voor mij geruststellend. Omdat de aanpak zo persoonlijk is en omdat ik voel dat ze elk dier in hun hart sluiten, stuur ik regelmatig foto’s door van Tessa. Ik krijg daar steeds een reactie op :-). Ondertussen zijn my girl Tessa en ik al 8 maanden onafscheidelijk. A match made in heaven. Ik geef Together Alive en Reninka graag een dikke pluim voor hun hartverwarmende aanpak.

Julchen

Julchen
maart 18, 2024
Scroll naar boven