Wie?

Together Alive wordt mogelijk gemaakt door Kattenhotel Chatoo en Shewolf Dog Coaching ,  en wordt mede gesponsord door Plug ‘n Play en Klein Konijn.

Ineke: Het is heel fijn om hotelgasten te verzorgen en hen gelukkig te zien. Het brengt ook veel voldoening om mensen die moeilijkheden ervaren met hun honden, te adviseren en te begeleiden. Het is de voorbije jaren ook leerrijk geweest om als vrijwilliger in opvangcentra te helpen. Maar daar heb ik dieren door de mazen van het net zien vallen, waar ik vandaag nog wakker van lig. Niet alle individuen kunnen worden geholpen. Wel kan ik ervoor zorgen, dat mensen zich bewuster worden van de emotionele beleving van dieren, en dat sommige dieren een opvangnet vinden, waar ze nu eindeloos en in grote getallen de diepte in tuimelen.

Help je mee?

IMG_E5877

Ineke Vander Aa, uitbaatster Kattenhotel Chatoo & Hondencoach van Shewolf Dog Coaching

 

58831651_475048873238802_314990023860551680_n
Together Alive vzw wordt mede gesponsord door Klein Konijn

 

Helga: Van opleiding ben ik notarieel fiscaal juriste, afgestudeerd in 1997. Door mijn grote liefde voor dieren, katten in het bijzonder, besefte ik al snel dat mijn toekomst lag in het verzorgen van achtergelaten en/of verwaarloosde katten en kittens. In 2012 werd mijn kattenopvang, die steeds groter werd,  officieel omgevormd tot vzw Hulplijn Dier in Nood, beter gekend als “Helga’s Poezenhuis Opvang”.

Naast een getuigschrift EHBO voor katten en honden, behaalde ik ook het diploma Dierenartsassistente en in 2017 het diploma Asielbeleid. Om via alternatieve therapie bijkomende hulp te bieden aan getraumatiseerde dieren, volgde ik Niveau 1 Bach Bloesems voor dieren.  Het regelmatig bijwonen van cursusdagen betreffende kattengedrag, verzorging, medische problemen… is uiteraard een must om de dieren zo optimaal mogelijk te op te vangen en te verzorgen.

Vermits een kattenopvang samenhangt met sensibilisering, begeleidde ik jaren geleden de opstart van een sterilisatie-en castratieproject voor zwerfkatten te Keerbergen.  Een project dat dankzij de gemeente nu al jaren met veel succes loopt. Ook zwerfkatten van andere gemeenten proberen we vanuit de opvang te helpen, via zwerfkattenprojecten en samenwerking met gemeenten. Ook ga ik langs in scholen om kinderen het belang van respect voor dier en natuur bij te brengen.

Uit al die ervaring zijn reeds twee boeken gegroeid: “Kittens aan de fles” en “Afscheid van mijn liefste dier”. De inkomsten van de verkoop van deze boeken komt volledig ten goede aan de opvang.

Helga fb.jpg

Liefs, Helga