Honden

De meest voorkomende reden waarom honden terechtkomen in dierenopvangcentra, is gedrag dat door onze samenleving als problematisch wordt benoemd. Omdat we maar een beperkt aantal honden permanent kunnen opvangen, gaan we preventief tewerk.

Ineke & Scout

Sinds 2009 zet Ineke Vander Aa zich in voor honden binnen onze samenleving. In 2012 richtte ze in België Shewolf op. Ze was actief als hondentrainer en hondengedragstherapeute. Gaandeweg specialiseerde ze zich in de ondersteuning van angst- en prikkelgevoelige honden met aangeboren gevoeligheden of ten gevolge van trauma. Ze ontdekte daarbij dat de struikelblokken binnen ontwikkeling voornamelijk liggen bij de houding die onze cultuur aanneemt ten opzichte van deze honden. Haar intentie ligt bij het creëren van de stilte en eenvoud die we nodig hebben om elkaar werkelijk te kunnen zien, los van maatschappelijke verwachtingen.

Op het Land van Pan kan je bij Ineke terecht voor privé ondersteuning bij de uitdagingen die jij ondervindt bij het samenleven met een hond.

Meer info op www.shewolf.be


“Shh… Wie luistert, hoort de honden praten. “

Shewolf