Honden

De meest voorkomende reden waarom honden terechtkomen in dierenopvangcentra, is gedrag dat door onze samenleving als problematisch wordt benoemd. Omdat we maar een beperkt aantal honden permanent kunnen opvangen, gaan we preventief tewerk.

Ineke & Scout

Sinds 2009 zet Ineke Vander Aa zich in voor honden binnen onze samenleving. In 2012 richtte ze in België Shewolf op. Ze was actief als hondentrainer en hondengedragstherapeute. Gaandeweg specialiseerde ze zich in de ondersteuning van angst- en prikkelgevoelige honden met aangeboren gevoeligheden of ten gevolge van trauma. Ze ontdekte daarbij dat de struikelblokken binnen ontwikkeling voornamelijk liggen bij de houding die onze cultuur aanneemt ten opzichte van deze honden. Haar intentie ligt bij het creëren van de stilte en eenvoud die we nodig hebben om elkaar werkelijk te kunnen zien, los van maatschappelijke verwachtingen.

Om er op haar meest authentieke manier te kunnen zijn voor mensen en honden, zwiert Ineke in 2021 het commerciële belang uit Shewolf. In ruil voor een vrije bijdrage* aan Together Alive vzw komt Ineke ter plaatse bij mensen die moeilijkheden ervaren in het samenleven met hun hond. Vanuit haar persoonlijke ervaring en kennis kan Ineke mee voelen en denken met oog op mogelijkheden en grenzen. Oprecht, eerlijk en echt.

Meer info op www.shewolf.be

*Ineke is gemiddeld 2u ter plaatse en locaties worden steeds doorgegeven aan beveiliging. Een consultatie van deze duur kostte voordien gemiddeld €120 exclusief verplaatsingskosten. Donaties zijn welkom op het rekeningnummer van Together Alive vzw: BE60 0689 1058 2170.


“Shh… Wie luistert, hoort de honden praten. “

Shewolf