AANVRAAG TOT HERPLAATSING


Op dit moment nemen we tijdelijk geen nieuwe aanvragen meer in behandeling

Door dit formulier in te vullen, geef je aan dat je je hond graag wil herplaatsen via Together Alive vzw.

Wij zullen deze aanvraag bekijken en antwoorden jou zo spoedig mogelijk.

Wanneer jouw aanvraag is goedgekeurd, zullen we in de bevestigingsmail meteen ook de betaalinformatie voor de herplaatsings-vergoeding zetten. Na ontvangst van de betaling gaan we van start met de procedure.

Eén van onze coaches zal je dan contacteren voor een eerste kennismaking bij jouw thuis. Tijdens dat bezoek zal de coach, samen met jou, ook een uitgebreid gedragsonderzoek doen van de hond. Voorzie hiervoor dus voldoende tijd: reken op 1,5u à 2u… De bedoeling is dat we de hond in kwestie zo goed mogelijk leren kennen zodat we een gepast profiel kunnen opstellen en op zoek kunnen gaan naar een nieuw gezin waar jouw hond zich helemaal thuis zal kunnen voelen. De coach zal jou tijdens dit hele proces ondersteunen.

Om de hond zoveel mogelijk kansen te geven om te wennen aan de nieuwe thuis, raden we rechtstreeks contact tussen jou en de adoptanten af, zowel tijdens kennismakingen als na de adoptie. Kennismakingen met kandidaat-adoptanten gebeuren daarom altijd in aanwezigheid en onder begeleiding van de coach, zonder de andere gezinsleden. We organiseren altijd meerdere kennismakingen voordat er kan worden overgegaan tot een uiteindelijke adoptie, zodat zowel de coach als jouw hond de adoptanten al uitgebreid hebben kunnen leren kennen. Ook na de adoptie blijft de coach de hond en zijn/haar nieuwe gezin opvolgen en ondersteunen. De coach zal jou – als je dat graag wil – na de adoptie op de hoogte houden.

Mooie foto’s vergroten de adoptiekansen. Heb je al mooie, duidelijke en scherpe foto’s van jouw hond die we mogen gebruiken op onze website en sociale media? Stuur er dan gerust al enkele door via WeTransfer naar dewereldvannellie@togetheralive.be

Deze vragenlijst is geen examen of auditie, er zijn geen juiste of foute antwoorden. Adem in, adem uit, en antwoord in alle spontaniteit. Hoe vollediger en eerlijker jouw antwoorden, hoe beter wij jouw aanvraag kunnen inschatten en beantwoorden.

Scroll naar boven