Steun Together Alive vzw hier via vrije donatie

Shh… Wie luistert, hoort de dieren praten. Zéker in het land van Pan.

Het land van Pan is een stukje van deze wereld dat ter beschikking wordt gesteld aan Together Alive vzw. Hier creëren we een comfortabele thuis voor individuen die amper of geen plek vinden in onze samenleving. We kiezen daarbij voor diersoorten die ons bekend zijn, zodat we onze huisvesting en zorgverlening optimaal aan hun noden kunnen afstemmen. Om te starten, leggen we onze focus op melkgeiten uit de zuivel-, vlees- en huisdierindustrie. Denk bijvoorbeeld aan oude melkgeiten die hun economische waarde verliezen en daardoor zouden worden ‘afgevoerd’. In het land van Pan kunnen deze dames genieten van een welverdiend pensioen.

Leer hier onze bewoners van Pan kennen.

Lees je graag meer over waarom we voor melkgeiten kiezen, klik dan hier.

Een kudde geiten is niet prentenboek-compleet zonder het gezelschap van een zwerfkat en enkele gevederde vrienden. Op dit moment exploreren we opties rondom de huisvesting van deze figuren.

Maar… Het land van Pan wordt ook een ontmoetingsplek. Voor jou, met voeten. Voor haar, met hoeven. Voor hem, met… De essentie ligt bij het welzijn en de rust van de bewoners, dus we mikken op een kleinschalige, gezellige sfeer. Zo geven we ook anderen de kans om op een veilige manier in contact te treden met de dieren die zich anders vooral achter de dikke, raamloze muren bevinden van de bio-industrie.

Het land van Pan is omgetoverd tot een wonderland voor mens en ander dier.

‘Poppejanneke,’ vroeg ik, ‘ben jij eigenlijk Pan?’
Hij verborg zijn gezicht in het stro.
‘Ik denk dat jij stiekem Pan bent,’ zei ik, ‘de Griekse god van wildernis, vee en dierlijk instinct. Die heeft ook geitenpoten met gespleten hoeven, hoorns en gele ogen.’
Daarop beantwoordde hij me met deze blik.

Volg hier het actie-plan van Pan:

  1. Land bemachtigen: check!
  2. Vlag heisen: check!
  3. Controleren of het gebied niet in het Vlaamse jachtplan is opgenomen: check!
  4. Plan uittekenen & uitschrijven.
  5. Opmaak bestek voor uitvoeringswerken.
  6. Inrichting & beplanting: in uitvoering.
  7. Bevoorrading.
  8. Welkom geiten en activiteiten! (Dat rijmt!)

Scroll naar boven