Waarom wij kiezen voor ecologische kledij van het Belgische merk Stanley/Stella

Dierenwelzijn: Ecologische kleding is vaak diervriendelijk, omdat het geen dierlijke materialen bevat en niet is getest op dieren.

Milieubewustzijn: Ecologische kleding wordt geproduceerd met aandacht voor het milieu. Dit betekent dat er minder schadelijke  chemicaliën worden gebruikt bij de teelt van materialen zoals biologisch katoen, en dat er minder water wordt verspild. Dit draagt bij aan
het verminderen van de ecologische voetafdruk van de mode-industrie, die vaak als vervuilend wordt beschouwd.

Ondersteuning van ethische praktijken: Veel ecologische kledingmerken en -producenten hanteren ethische productiepraktijken, zoals het waarborgen van eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden voor arbeiders. Door ecologische kleding te kopen, steun je bedrijven die zich inzetten voor sociale verantwoordelijkheid.

Gezondheid en Comfort: Natuurlijke, biologische vezels die vaak worden gebruikt in ecologische kleding, zoals biologisch katoen, kunnen zachter en comfortabeler aanvoelen dan synthetische materialen. Bovendien zijn ze vaak vrij van schadelijke chemicaliën, wat goed is voor de huid en de algehele gezondheid.

Scroll naar boven