Bewust tot rust bij de Grote Vriendelijke Geiten

De meest authentieke manier om te leren omgaan met andere dieren, is door bewust tijd samen door te brengen. Door samen te zijn vanuit een respectvolle, nieuwsgierige houding. Door ons bewust te zijn van onszelf binnen deze interactie, en de vraag te stellen hoe het voor de ander is.

Toen ik zes jaar geleden mijn dagelijkse gezelschap verrijkte met geiten, dacht ik dat ik boeken moest lezen om hen te kunnen verstaan. Maar een boek over de lichaamstaal van de geit… kon ik nergens vinden.

Gaandeweg leerden de geiten zelf me hoe we een vriendschap konden opbouwen. De lessen die zij me leerden, deel ik tijdens deze workshop graag met jou.

Bij aankomst nemen we een moment om te aarden in de omgeving. Ik geef je een introductie tot de taal van de geit en de meest waardevolle les die de geiten me daarbij influisterden.

Nadien nodigen we de geiten uit om tijd met ons door te brengen. Dat gebeurt op tempo van de geiten zelf, binnen de mogelijkheden en grenzen die zij ons aantonen. Naargelang de sfeer krijg je de kans om je neer te vleien in de weide en voor even helemaal op te gaan in de wereld van de Grote Vriendelijke Geiten.

Na afloop krijg je een drankje en snackje, waarna je als herboren weer de mensenwereld intrekt. (Check bij thuiskomst of je hoorntjes al beginnen te groeien.)
Deze samenkomst gaat buiten door. Bij regen of hevige wind gaat deze samenkomst niet door. Je wordt dan per email op de hoogte gebracht.

Wanneer?

  • Zaterdag 16/09/2023, 14u30 – 15u30
  • Zondag 08/10/2023, 14u30 – 15u30

Waar? Land van Pan, Ramsel (exacte locatie krijg je na inschrijving.)

Inschrijven: Maximaal 6 deelnemers per workshop. Om veiligheidsredenen is deze workshop enkel geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar. (Eén kind = één deelnemer.)

Prijs: €18/pp op IBAN BE60 0689 1058 2170 tvv Together Alive vzw of betaal via QR code

Inschrijven: mail naar ineke@togetheralive.be

Scroll naar boven