Kleine hondjes

Wanneer een hond wordt geadopteerd, spendeert hij mogelijk de rest van zijn leven in deze omgeving en bij dit gezin.
Ons doel is daarbij niet om honden ‘zo spoedig mogelijk’ te herplaatsen. De ervaring leert dat deze honden dan vaak om overmatig emotionele redenen worden geadopteerd, zonder veel oog voor de werkelijke match tussen hond en mens. Deze honden kunnen nadien worden omschreven als problematisch, of worden opnieuw afgestaan. En opnieuw, en opnieuw.

Liever leggen we onze aandacht bij het vinden van een match waarbij beide partijen de tijd krijgen om elkaar te leren kennen, waarbij ook de hond kan laten zien hoe hij staat tegenover deze mensen en omgeving.

Kleine hondjes zouden sneller worden geadopteerd dan grote honden. De nuance ligt er echter in dat we voor onze kleine hondjes (veel) meer reactie krijgen, maar wanneer kandidaten de honden leren kennen, stellen ze soms toch vast dat het hondje mogelijk niet aan de persoonlijke wensen van de kandidaat kan voldoen. Wat goed dat men dit kan inzien alvorens er een definitieve adoptie plaatsvindt.

Voor onze kleine honden als Pia en Poef gaan we even toegewijd op zoek naar een thuis waar ze worden gezien als de gevoelige en verstandige individuen die ze zijn. Waar oog is voor hun persoonlijke behoeften, mogelijkheden én grenzen. Waar ze voluit graag worden gezien.

Ontdek hier hun profiel en dat van andere honden.

Scroll naar boven