Luna zoekt een nieuwe thuis

“Luna… wie wil jou een warme en veilige thuis bieden?

Luna werd bijna drie jaar geleden in Rusland geboren en mag zich sinds een jaar ‘Belg’ noemen.
Ze werd met liefde omringd door het gezin dat haar adopteerde en dat zorgde ervoor dat Luna zich snel thuis kon voelen binnen die vertrouwde muren. Luna verdeelt haar aandacht en liefde mooi onder alle gezinsleden; ze ziet iedereen van het gezin even graag.

Thuis is de veilige plek voor Luna; daar voelt ze zich goed en ontspannen, zolang ze alleen is of samen met de mensen die ze vertrouwt. Vreemde mensen, die zomaar binnenvallen op háár veilige plek, vindt Luna maar niks en dat laat ze duidelijk merken. Ook tijdens wandelingen kan ze andere mensen en honden spannend vinden.

Een actief gezin met jonge kinderen en een druk sociaal leven, blijkt voor Luna te moeilijk. Daarom gaan we voor haar op zoek naar een nieuwe liefdevolle thuis.

Zoals vele buitenlandse honden, heeft Luna wat gevoeligheden. Door haar achtergrond heeft ze geleerd dat vreemde mensen niet altijd te vertrouwen zijn. Maar Luna is veerkrachtig en heeft al getoond dat ze haar hart wil blijven openstellen voor mensen die haar respecteren.

Een andere kwetsbaarheid is haar gezondheid. Recent werd ontdekt dat Luna een lichte vorm van heupdysplasie heeft. Dit hoeft haar levensduur of levensvreugde niet te beperken, zolang je hier maar bewust mee omgaat. Ook voor de adoptant hoeft dit geen belemmering te zijn: volgens de dierenarts wachten er geen torenhoge kosten; met de juiste voeding, bewust bewegen en eventueel pijnstilling kan dit perfect onder controle gehouden worden. Luna wandelt graag en kan dat blijven doen, alleen zal ze geen marathon meer lopen.

Voor Luna zijn op zoek naar:

  • rustige mensen die in een rustige omgeving wonen;
  • een gezin zonder kinderen of andere dieren;
  • mensen die haar de ruimte kunnen geven die ze nodig heeft
  • een gezin die haar in kleine stapjes vertrouwd willen maken met haar nieuwe omgeving
  • een tuin, want dit is voor Luna een must;

De belangrijkste eigenschap van onze ideale kandidaat is geduldig de eigen verwachtingen opzij kunnen zetten en Luna tijd en ruimte geven om vertrouwen op te bouwen. In ruil krijg je de onvoorwaardelijke liefde van Luna.

Luna wordt door haar huidige gezin omschreven als ‘een knuffelkont’. Ook in een nieuw gezin kan ze deze bijnaam krijgen, op voorwaarde dat je haar de tijd geeft om jou te leren kennen en te vertrouwen.

Luna, welkom in De wereld van Nellie.

Interesse? Vul deze vragenlijst in, wij bezorgen jou de nodige informatie en maken met jou afspraken over waar en wanneer een eventueel bezoek kan plaatsvinden. Luna bezoeken zonder afspraak is NIET mogelijk.

Vragen? dewereldvannellie@togetheralive.be

De herplaatsing van Luna verloopt via een samenwerking tussen Together Alive vzw en Reninka Vanden Dorpe. Dit betekent dat Luna en haar toekomstige adoptiegezin professioneel worden ondersteund tijdens en na het adoptieproces.

Onze honden ter adoptie:

Scroll naar boven